Stora svenska fotbollsprofiler

Sverige har genom historien tagit fram en mängd unika och oförglömliga fotbollsprofiler. Dessa profiler har satt ett stort avtryck i fotbollens historia och kommer aldrig att glömmas av fotbollsfans världen över. De mest kända och bästa fotbollsprofilerna i Sveriges historia är: Gunnar Gren, Gunnar Nordahl, Nils Liedholm, Henrik Larsson och givetvis Sveriges bästa fotbollsspelare genom alla tider; Zlatan Ibrahimovic.

Svenska fotbollslegender

Namnen Gunnar Gren, Gunnar Nordahl och Nils Liedholm betyder oerhört mycket för de flesta äldre fotbollsfantaster. Mellan 1949 och 1953 spelade de tillsammans i dåtidens toppklubb: italienska AC Milan. 1949 den elfte september gjorde de debut tillsammans och fick då namnet Gre-No-Li av sportjournalister i Italien. Nils Liedholm spelade kvar i AC Milan medan de övriga två lämnade efter några säsonger. Alla tre spelade som forwards och deras främsta uppgift var att göra mål och assist. Tillsammans tog de Sverige till det första och enda OS-guldet, 1948 i London.

Henrik Larsson spelade 106 landskamper för Sverige, och var med och tog ett VM-brons 1998 i USA. Han hann med att vinna ligor i Spanien, Skottland och England, samt Champions Leauge med Barcelona innan han avslutade sin karriär i Helsinborg. Zlatan Ibrahimovic har spelat 116 landskamper för Sverige och är Sveriges främsta målskytt genom alla tider med sina 62 mål.